sv
sv
da

Magasinet F5 Update

F5 Update

”JU MER DU BOTTNAR I DIG SJÄLV, DESTO BÄTTRE CHEF KAN DU BLI”

Inom stora organisationer kan det vara svårt att hitta ett tydligt ledarskap. Att bottna i sig själv, kommunicera och skapa motiverande grupper blir centralt för en lyckad chef.

Läs mer

PROFESSORNS TIPS TILL LEDARE: "UTSE EN DJÄVULENS ADVOKAT"

Dumhetsparadoxen innebär att begåvade människor i organisationer fattar, vad som kan uppfattas, som ett korkat beslut. Kortsiktiga vinster leder i värsta fall till härdsmälta och ekonomiska förluster. Mats Alvesson, professor i organisation och ledning...

Läs mer

AI - ETT KRAFTFULLT VERKTYG

Experten om vad du som ledare behöver förstå om AI och machine learning.

Läs mer

EN KVINNAS VAL ATT VÄLJA BORT DUKTIGHETEN

Stress och utmattning är idag den vanligaste sjukskrivningsorsaken och mer än fyra gånger så många kvinnor än män är sjukskrivna för sjukdomen i fråga. Men vad är anledningen till att kvinnor brinner - och har bränt ut sig?

Läs mer

”FRAMTIDENS LEDARE VÅGAR LEDA PÅ DISTANS”

Att vara ledare i offentlig sektor innebär en del specifika problem. Jan Blomström, affärspsykolog och Network Director för F5 Networking, delar med sig av sina viktigaste lärdomar.

Läs mer
"SAMHÄLLET STÄLLER OERHÖRT HÖGA KR...
Orimliga krav, tidspress och prestationsångest är några saker som de allra flesta har upplevt på arbetet. Vad beror det på, och vad kan man göra åt det? Experterna svarar.
6m
Yasmine Härnebo Grapenwall
MOROT ELLER PISKA? EN BRA CHEF VET SVA...
Nej, att peka med hela handen och skälla på sina anställda är inte rätt taktik om man vill gynna produktiviteten. Snarare tvärtom. Medarbetare presterar bättre i närvaro av snälla och omtänksamma chefer – något forskning från Stanford University visar.
7m
Tatjana Kostic
CHEFEN FRÅN HELVETET TYCKER ATT HANS ...
Avsaknaden av självdistans tycks vara den gemensamma nämnaren för många chefer. Enligt flera studier överskattar de konsekvent sina egna förmågor och har svårt att erkänna sina egna fel.
13m
Tatjana Kostic
HÅKAN OZAN: ”JAG ÄR DEN SOM ALLTID...
Håkan Ozan har jobbat som IT-strateg, konsult och forskat inom innovation och ledarskap. Han har dessutom startat och drivit flera lyckade företag (och några mindre lyckade) företag och projekt, ofta med fokus på ny, outforskad teknik.
4m
Cajsa Collin
”OM MINA LEDARE KOMMER OCH SÄGER AT...
Med sin karismatiska framtoning och ödmjuka natur, leder vår senaste nätverksdirektör, Vahid Zohali som han lär – och skapar framgång genom att se möjligheter i allt.
4m
Tatjana Kostic
KREATIVITET UPPSTÅR INTE I BADET...
Det är fel att tro att kreativa lösningar kommer till en när man minst anar det. Kreativitet är något som man övar sig till, något som kommer på kommande, menar kocken Jakob Mielcke. 
10m
Tatjana Kostic