Courageous Leadership
Ledare ska våga gå först, trampa upp stigen och skapa ett följarskap. Som företagsledare ska du skapa mod hos dina medarbetare och uppmuntra dem till att ta steget ut från sin trygga sfär. Modigt ledarskap innebär att du som chef kan och vill ta tag i det som behöver göras istället för att vänta på att medarbetarna tvingar dig till handling. Modiga chefer tar initiativ och handlar på eget bevåg och skapar på så sätt en trygg arbetsmiljö för både sig själva och sina medarbetare.

Detta nätverk vänder sig till dig som står redo att nudgea medarbetarna till obehag och på så sätt trigga igång deras mod. Du som chef behöver ha mod för att våga vara tydlig, för att våga sätta ned foten och för att våga säga ja och nej. Detta gör dig inte enbart till en bättre ledare, utan ökar även din innovationsförmåga i den mån att du kommer att våga testa, våga misslyckas men framförallt våga tänka i nya banor. Det som utmärker en bra ledare från en dålig, är konsten att skapa en arbetsmiljö där medarbetarna känner sig tillräckligt inspirerade av ditt modiga ledarskap att de själva ser sig om för att få utlopp för sitt. Under nätverket kommer vi att ta upp varför det är på det sättet.

Alla deltagare blir även försedda med verktyg som ger dem en djupare förståelse i hur modet av innovation och handling hänger ihop.
Network Director
Håkan Ozan är nätverksdirektör för nätverket. Som Head of Innovation Advisory på KPMG så är Håkan med och bygger upp ett helt nytt affärsområde globalt på KPMG. Det är en utmaning som kräver tuffa och modiga beslut. Många gånger måste de fattas på bristfällig information om marknaden – något som ofta kallas för ”entrepreneurial management”.

Håkan har otaliga gånger fått ge sig i kamp med både det goda och onda med modigt ledarskap. Som flerfaldig entreprenör, affärsledare, forskare, internationell CIO och som världsmästare och professionell utövare av kampsport så har hela livet präglats av detta.

Håkan har 25 år av entreprenörskap bakom sig med både mycket och mindre framgångsrika satsningar, men också många år som forskningsdirektör, ledare och senior innovationsrådgivare inom området ”innovation management”. Han blandar gedigen kunskapsuppbyggnad med mångårig erfarenhet i sin roll som nätverksdirektör. Han är också aktiv utbildare och föreläsare inom modernt ledarskap, med ett flertal böcker och forskningsartiklar i sin ryggsäck.

Co-creation

Inget team besitter all relevant kunskap. Därför är samarbete avgörande för att lyckas och vi tror på att co-creation, eller samskapelse, är nyckeln till nya idéer.

Konkret effekt

Målet för varje nätverksmöte är att du utvecklar dina kompetenser och får nya konkreta verktyg med dig hem, som du kan använda i ditt dagliga arbete för att skapa mer värde till företaget.

Facilitering

Varje grupp leds av en network director som har kunskap om din bransch, dina utmaningar och möjligheter. Därmed kan vi garantera en hög nivå på innehållet och en kraftfull effekt.

HELHETSUPPLEVELSE

Varje möte är skräddarsytt - så att både omgivningen, mat, vin, och gäster samt upplägget är planerat i minsta detalj. Från att våra medlemmar kommer in genom dörren tills att de går igen.

4 Möten

Ditt medlemskap inkluderar 4 möten per säsong. Vi fokuserar på helhetsupplevelsen så att förutsättningarna för att inspirera dig och resten av nätverket är optimala.

Inspiration Utifrån

Vår utgångspunkt ligger i begreppen aktualitet och effekt. För att leva upp till detta bjuder vi in externa inspirationskällor från samma bransch som nätverket.

Logga in om du har ett konto

Logga in om du har ett konto

Välkommen tillbaka

Jag har glömt mitt lösenord

Skapa en profil och kom igång ...

Sssssch, nytt lösenord är på väg. Kolla din e-post.

Tillbaka till inloggning