lectureContent.image.alt

De Nya EU Kraven För Hållbarhetsrapportering (CSRD)

Hur förbereder du din organisation?

Product information

695,- ex. moms

Gratis for medlemmar

Digitalt

14. december 2023

07:00 - 08:30

Torsdag den 14 december kl 8.00 är det dags igen!

Välkommen till en digital frukostföreläsning som är exklusiv för dig som är medlem. Så fram med kaffet och frukostmackan och häng med på en härlig morgon tillsammans med andra medlemmar i F5:s olika nätverksgrupper.

Temat handlar om EU:s nya rapporteringskrav CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive), som från 1 januari 2024 kommer att vara obligatoriskt för alla börsnoterade och stora bolag - och inom 4 år kommer närmare 50.000 bolag att beröras.

De nya kraven innebär en stärkt rapportering kring frågor såsom social- och miljöpåverkan (ESG). De nya omfattande kraven gör att många bolag känner sig osäkra på om, och hur, de berörs och vilka åtgärder som krävs. Även bolag som inte berörs av kraven kommer att se en ökad nivå av medvetenhet i omvärlden och transparens i hållbarhetsfrågor kommer än mer bli en nyckel i många bolags framgång och överlevnad.

Missa inte denna föreläsning av Marie och Magnus från South Pole Sweden. Boka din plats nu!

Vi kommer beröra frågor som:

- Vad är CSRD?

- Vilka bolag är påverkade?

- När börjar reglerna gälla för olika bolag?

- Vad är en dubbel väsentlighetsanalys och varför är det viktigt?

- Hur kan man börja?

Mtegi har hon hjälpt många organisationer med deras koldioxidavtryck och ingår i den tekniska ISO-kommittén för CO2-neutralitet.


Föreläsningen är mellan klockan 8:00-9:00 och vi kommer ha tid för frågor. Sista halvtimmen kl 9:00-9:25 kommer vi skapa möjlighet för dig som deltagare att var med i en mindre breakout för lite extra "nätverkande", baserat på vad du har hört under föreläsningen.

Du får även anmäla en kollega till denna föreläsning.

Anmäl dig idag så ses vi den 14 december.
Varmt välkommen!

Ämne:

För dig som behöver sätta dig in i de nya kraven som kommer inom kort

Vad du får med dig:

  • Kunskap kring CSRD

Föreläsare:

Marie Gustafsson

Marie Gustafsson, Regional Associate Director, Climate Strategies Nordics på South Pole Sweden. Marie är även medlem i nätverket F5 Executive Management Sustainability. Marie leder det nordiska konsultteamet som huvudkonsult och har sitt säte i Sverige. Hon har över 12 års erfarenhet av klimatberäkningar, miljöfinansiering och återförsäkring. Som expert på GHG-beräkningar, klimatmålsättning och klimatstrategi har hon hjälpt många organisationer med deras koldioxidavtryck och ingår i den tekniska ISO-kommittén för CO2-neutralitet. Marie har en civilingenjörsexamen från Lunds Tekniska Högskola.

Magnus Kagg

Magnus Kagg, Senior Managing Consultant, Environmental Impact Assessment på South Pole Sweden. Magnus leder South Poles arbete inom CSRD i Europa och är seniorkonsult med ett fokus på klimatberäkningar för både nordiska och internationella kunder. Innan South Pole har han bl.a. jobbat med regeringsinitativet Fossilfritt Sverige, klimatfrågor på Mathem och har mer än tio års erfarenhet från logistik- och vitvarusektorn. Magnus har en civilingenjörsexamen från Linköpings Tekniska Högskola och studerat hållbarhet vid Stockholms Universitet.